Verre reizen met kinderen
1. Reis naar Sri Lanka

De reis door Sri Lanka voert u langs vele boeddhistische bezienswaardigheden. Zo zijn de rijstvelden en de eeuwen oude tempels erg in trek bij de toeristen. Met het hele gezin kunt u schitterende wandelingen maken door de schilderachtige dorpjes en theeplantages. Voor een bijzondere wandeling moet u beslist eens een ritje op de rug van een olifant maken. Vinden de kinderen dat toch een beetje eng? Dan geef je de olifant toch een goede schrobbeurt! De overnachtingen in Sri Lanka zijn erg bijzonder zo overnacht je in een ‘buschkamp’ bij Udawalawe, waar je spannende jeepsafari’s door natuurreservaten kunt maken. Kortom een heerlijke vakantie waar u en uw kinderen zich op en top zullen vermaken.

Lees meer
2. Op reis naar Macedonie

Wilt u met u gezin lekker op reis naar Macedonië? Ga dan mee met de reisorganisatie baobab voor een onvergetelijke tijd met u en uw hele gezin. Wist u dat Macedonië maar slechts tweeënhalf uur vliegen ligt? Macedonië is een schitterend stukje Europa waar u ook kijkt de bergen reizen de hemel in. In deze bergen kunt u gebruik maken van de eeuwen oude routes waar u per ezel naar boven kunt gaan. Hier heeft u schitterend uitzicht over heel Macedonië. Voor een ‘poleka poleka’ (op je gemak) vakantie bent u in het land Macedonië aan het juiste adres.

Lees meer
3. Schitterende reis naar Egypte

Maak met u hele gezin een echte familierondreis naar het mooie Egypte. Tijdens deze 15 daagse rondreis beleeft u prachtige momenten met het hele gezin. De reis begint in de hoofdstad van Egypte genaamd Caïro. In de stad Caïro ligt het Egyptische Mueseum waar vele waardevolle schatten liggen. Net buiten de stad liggen de opgravingen van Sakarra hier kunt u de beroemde trappiramide beklimmen. Zo zijn er vele activiteiten tijdens deze 15 daagse familierondreis. Voor een onvergetelijke tijd met uw hele gezin bent in Egypte in het juiste land.

Lees meer
4. Bezoek de Niagara Falls!

Tijdens de ontdekkingstocht door Canada bezoekt u vele prachtige natuurlandschappen. Zo bezoekt u de Niagara Falls en het beroemde plaats Whistler. Natuurlijk mag het uitstapje naar Vancouver Island niet ontbreken. De 12daagse familierondreis brengt u en uw gezin dichter bij elkaar. Ook zijn er vele activiteiten als mountainbike of kanoën. In het land van indianen en goudzoekers overnacht je in hotels en lodges. Waar u tijdens de overnachting op een heuse huifkar ervaar hoe het leven van een pionier was. Voor een onvergetelijke tijd met uw gezin bent in Canada in het juiste land.

Lees meer

Verre reizen met kinderen

Met de kinderen een verre reis maken

Met de komst van goedkope vliegtickets is het aantal reizen naar verre landen enorm toegenomen. De wat meer avontuurlijke en ontdekkende gezinnen zijn vaak op zoek naar een spannende bestemming buiten Europa. Het aantal reizen naar Amerika, Azië, Afrika en Zuid-Amerika zal de laatste jaren vermoedelijk alleen maar toenemen. Hierboven hebben wij enkele bestemmingen voor verre reizen met het hele gezin op een rijtje gezet.


Verre reizen met kinderen

De Verenigde Staten: Florida

Florida is een der Verenigde Staten van Amerika en met haar subtropische klimaat en toeristisch ingestelde kustgebieden is het een van de populairste toeristische gebieden van Amerika.Key West is een eiland ten Zuiden van de kust van Florida en heeft een oppervlakte van 19 vierkante kilometer. Key West is een geschikte bestemming voor een vakantie met de kinderen. U kunt er met dolfijnen zwemmen, snorkelen en winkelen – om nog maar niet te spreken over de prachtige stranden die het eiland u te bieden heeft! In Florida zijn veel attractieparken te vinden, waaronder Walt Disney World in Orlando. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in alles dat met ruimtevaart te maken heeft, is een bezoek aan het Kennedy Space Center waarschijnlijk een uitstapje om nooit te vergeten.

Egypte: Sharm el Sheikh

Aan de rand van de Sinaï-woestijn vindt u in Egypte de badplaats Sharm el Sheikh. In de zomer kunnen de temperaturen er oplopen tot 45°C en het is er extreem droog. Desalniettemin is Sharm el Sheikh een heerlijke vakantiebestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een zonovergoten strandvakantie. Het helderblauwe water van de Rode Zee is ideaal voor snorkelaars en duikers en onder water zult u overdonderd worden door de prachtig gekleurde vissen. Naast de spectaculaire kustlijn is ook het binnenland zeker een bezoek waard. Er worden vanuit Sharm el Sheikh veel excursies georganiseerd, zoals een dagbezoek aan de badplaats Dahab of een dagje ‘quadrijden’ door de woestijn. Wanneer u met de kinderen een bezoek aan Sharm El Sheikh wilt brengen, kunt u het beste niet in de zomervakantie gaan, in verband met de hoge temperaturen. Gedurende de voorjaarsvakantie, de meivakantie en de herfstvakantie is het klimaat in Sharm el Sheikh over het algemeen erg aangenaam.

Mexico: Cancúm

De stad Cancún ligt in het zuidoosten van Mexico op het schiereiland Yucatán. Cancún is sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw een echte toeristenstad. Jaarlijks bezoeken ruim 3 miljoen (voornamelijk Amerikaanse) toeristen de stad. Cancún is alles behalve een authentieke Mexicaanse plaats. In de stad zijn overduidelijk veel Amerikaanse invloeden aanwezig. Dit neemt niet weg dat het een zeer prettig vakantie-oord is voor jong en oud! De stad is erg populair onder toeristen door de lange, witte zandstranden, de kraakheldere zee en de vele restaurants en hotels. De beste reistijd voor een vakantie naar Cancún zijn de maanden november tot en met april. In de zomer valt er veel regen en er is dan bovendien een grotere kans op orkanen en tropische stormen.


Verre reizen met kinderen