Kindvriendelijke Bungalowparken

Kindvriendelijke Bungalowparken

Met de kinderen naar bungalowpark


Bekijk onze parken!

Wanneer u op zoek bent naar een eenvoudige, niet te dure accommodatie voor uw vakantie, maar u kamperen te primitief vindt, is het huren van een bungalow een wellicht goede keuze. Een bungalow is een (recreatie-)woning, bestaande uit meerdere kamers. De vertrekken in een bungalow bevinden zich meestal alleen op de begane grond, maar in een enkel geval bevindt zich een kamer op een tweede woonlaag (dan spreken we over een ‘semi-bungalow’). De compacte huisjes zijn ideaal voor gezinsvakanties. Bij de vrijwel alle bungalows zit een stukje grond/een terras, zodat u ook op uw eigen terrein lekker buiten kan zijn. Bovendien is er in elke bungalow een keuken(tje) aanwezig, zodat u gemakkelijk voor uw eigen eten kunt zorgen.
Bungalowparken
De laatste jaren schieten de bungalowparken in Europa als paddenstoelen uit de grond. In een bungalowpark staan meerdere bungalows bij elkaar, en de parken hebben gemeenschappelijke paden- en parkeerplaatsen. Afhankelijk van de prijscategorie zijn er in een bungalowpark ook andere faciliteiten aanwezig, zoals zwembaden, eetgelegenheden, een speeltuin, bowlingbaan, tennisbaan en vaak ook een activiteitenprogramma voor de kinderen. Bungalowparken zijn bij veel gezinnen met kinderen geliefd, omdat ze naast de aangename, compacte huisjes ook op sociaal vlak veel te bieden hebben. In bungalowparken heerst over het algemeen net als op campings een rustige, prettige sfeer en u komt er makkelijk in aanraking met andere gezinnen en dit levert soms contacten op waar u de rest van uw leven nog plezier van heeft!

In Nederland en België behoort het overgrote deel van de bungalowparken toe aan Center Parcs, Sunparks, RP Holidays en Landal GreenParks. Center Parcs is ongetwijfeld de bekendste van bovenstaande namen. Center Parcs heeft 17 parken in Europa, waarvan 8 in Nederland, 2 in België, 4 in Duitsland en 3 in Frankrijk. In de bungalowparken van Center Parcs zijn naast de standaardfaciliteiten ook tropische zwembaden, sauna’s en een uitgebreid animatieprogramma voor de kinderen te vinden. Sunparks wordt beheerd door dezelfde eigenaar als Center Parcs (namelijk Pierre et Vacances) en bestaat uit 4 parken in België. De parken zijn gelegen aan de Belgische kust, in de Ardennen en in de Kempen. RP Holidays (‘Roompot Holidays’) bezit momenteel 27 bungalowparken (en campings) in Nederland. Ook in België, Duitsland, Polen en Denemarken zijn een aantal RP Holidays-parken te vinden. Ook RP Holidays beschikt over een uitgebreid animatieprogramma voor de kinderen. Landal GreenParks bezit parken in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland. Landal GreenParks is tevens de organisatie met de meeste bungalowparken in Nederland. Landal GreenParks staat bekend om het open karakter van de parken. Rust, ruimte en natuur zijn de belangrijkste karakteristieken van de parken. Ook Landal GreenParks beschikt over veel faciliteiten voor kinderen; in veel parken zijn een kinderclub, een kinderboerderij/dierenweide, speeltuinen en andere voorzieningen te vinden.


Bungalowparken

Bekijk onze parken!