Kindvriendelijke Campings

Kindvriendelijke Campings

Kamperen met (kleine) kinderen


Bekijk onze campings

Miljoenen mensen trekken er iedere zomer weer op uit met tentstokken en gasstelletjes om lekker in de buitenlucht te gaan genieten van hun vakantie. Kamperen geeft veel mensen een vrij en onafhankelijk gevoel, en wanneer u kampeert, bevindt u zich de hele dag in de frisse buitenlucht. Bovendien leggen u én uw kinderen op de camping vaak sneller contact met andere mensen. Op de meeste campings heerst een gezellige sfeer en er is voor ieder lid van het gezin wel wat te beleven!


kamperen met kinderen

De tent is toch wel het traditionele kampeer verblijf. Toch kiezen tegenwoordig veel gezinnen voor een camper of caravan. Campers en caravans zijn van alle gemakken voorzien en vaak –ondanks de compacte inrichting- erg comfortabel. De meeste modellen campers of caravans zijn geschikt voor gezinnen met kinderen, en er zijn campers/caravans in alle soorten, maten, kleuren en prijscategorieën. De tent is echter nog steeds geliefd bij veel mensen die van het traditionele kampeer gevoel willen genieten. Zo min mogelijk luxe en dichtbij de natuur. Bovendien is een tent vele malen goedkoper dan een caravan/camper.

Ingerichte tenten

Voor degenen die noch in een caravan/camper, noch in een tent willen verblijven, maar tóch willen kamperen, is het huren van een ingerichte tent een uitstekend alternatief. Ingerichte tenten zijn te huren op bepaalde campings, en zijn van (bijna) alle gemakken voorzien. De gemiddelde ingerichte tent bestaat uit meerdere cabines en is ingericht met bedden, koelkast, kookgelegenheid en elektrisch licht. Afhankelijk van de prijscategorie bevinden zich meer faciliteiten in een ingerichte tent. Het huren van een ingerichte tent is ideaal voor gezinnen met kinderen. Het is relatief goedkoop en u hoeft geen hele inboedel mee te nemen. Bovendien heeft u geen gedoe met het opzetten en inrichten van een tent.

Wildkamperen

Onder ‘wildkamperen’ verstaat men het kamperen buiten de officiële kampeerplaatsen. In Schotland is wildkamperen overal toegestaan. In Finland, Zweden en Noorwegen kent men het principe van ‘het allemansrecht’. Dat wil zeggen dat het toegestaan is om particuliere grond te betreden om van de natuur te genieten (mits de bezoekers geen schade aanbrengen aan het terrein). Dit houdt onder andere in dat het in deze landen toegestaan is om voor een nacht op particuliere grond een tent op te zetten of de caravan te stallen. Zo kunt u gemakkelijk en goedkoop een rondreis maken door bovenstaande Scandinavische landen, om lekker van de natuur te genieten met het hele gezin.


Bekijk onze campings!