Safari met kinderen
1. Op reis naar Sri Lanka met de kids!

Voor een vakantie met het hele gezin gaat u naar Sri Lanka. Hier gaat u met het hele gezin een gevarieerde vakantie tegemoet. Zo komt u indrukwekkende tempels en forten tegen. Voor een spannende vakantie gaat u naar de jungles van Udawalawe waar u door middel van een safari vele wilde dieren tegen kom. De mooie witte stranden en het prachtige blauwe zee maakt u vakantie met het hele gezin compleet.

Lees meer
2. Met de kids naar Costa Rica.

Tijdens de 16daagse rondreis in Costa Rica beleeft u spannende momenten van safari’s tot touwbruggen boven het oerwoud. Het grootste deel van Costa Rica bestaat uit regenwoud. Door de koraalriffen is de zee erg kalm waar een duik zeker niet gevaarlijk is. Tijdens u verblijf overnacht u in hotels en lodges. De meeste lodges hebben een eigen zwembad en liggen minder centraal dan de hotels. Dit geeft een ideale vakantiesfeer. Voor het hele gezin is dit een spannende maar leuke ontdekking.

Lees meer
3. Reis rond door Zuid Afrika!

Altijd al een verre reis willen maken? Alleen ziet u het niet zo zitten om met uw kinderen zo ver te reizen? Wij helpen u om al deze problemen op te lossen om zo onbezorgd een safari door Afrika te maken. Uw kinderen zullen een avontuurlijke vakantie beleven in het prachtige Afrika. De gehele vakantie zal in teken staan van uw kinderen. Zo zijn er vele reis organisaties gespecialiseerd in gezinssafaris waaronder Fox vakanties. U ontdekt indrukwekkende dierenrijk die vele wild parken u aan biedt. Kortom een avontuurlijke safari met uw kinderen bent u hier aan het juiste adres.

Lees meer
4. Verken Kenia met de kinderen.

Voor een prachtige vakantie met de kinderen moet u beslist de familierondreis door Kenia kiezen. Samen met u kinderen ga je opzoek naar wilde dieren in Afrika. Tijdens u verblijf in Kenia overnacht je prachtige hotels en guesthouses. De verblijven zijn allemaal netjes en keurig onderhouden. Durft u één van de kruidige menu’s te kiezen? Kortom een onvergetelijke vakantie voor zowel u zelf als voor de kinderen.

Lees meer

Safari met kinderen

Met uw kinderen op Safari

Een gezinsvakantie hoeft niet altijd zon, zee en strand te zijn. Ook een avontuurlijke vakantie zoals een safari kan heel goed met kinderen. Bovendien kan het voor kinderen zeer leerzaam zijn. Safarireizen met kinderen begint zeer populair te worden. Steeds meer gezinnen verkiezen een gezinssafari boven een zon, zee en strandvakantie. Vooral ook omdat er tegenwoordig een tal van kindvriendelijke reisorganisaties zijn die gespecialiseerd zijn in gezinssafaris. Vooral bij een Safari met jongere kinderen is het belangrijk dat je hiervoor een reisorganisatie uitzoekt die een kindvriendelijke safari kan organiseren. Deze kindvriendelijke reisorganisaties zorgen ervoor dat de safari zo afwisselend mogelijk doorlopen wordt en wordt er rekening gehouden met het tempo van het kind. In overleg met de gids wordt een aangepast en kindvriendelijk programma gemaakt zodat de safari voor uw kind boeiend blijft.
Safari met kinderen
Vaak worden er bij deze safari´s kinderactiviteiten georganiseerd zodat de ouders een safaritour kunnen gaan maken, terwijl de kinderen worden vermaakt met diverse activiteiten en spelletjes. Een safari betekent meestal langdurig in de auto zitten, daarom is een dag vol activiteiten ideaal voor de kinderen, ze kunnen dan rondbanjeren in veilig gebied. Om deze reden is het dan ook aan te raden om je aan te sluiten bij een kindvriendelijke reisorganisatie.

Safari Lodges

De safari lodges bieden wat meer comfort en luxe dan een tentenkamp en is bijzonder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Het zijn vaak niet al te grote maar wel luxe hutten. Let er wel op dat je een safari lodge boekt bij een kindvriendelijke safari reisorganisatie, omdat de gewone safari lodges vaak voor jongere kinderen teveel risico oplevert omdat deze lodges niet beschermd worden door een hek of omheining en wilde dieren vrij toegang hebben tot deze lodges.

Tieners

Tieners zijn zeer geschikt om mee te gaan op safari. Voor deze leeftijdsgroep is een safari vaak een hele spannende en avontuurlijke belevenis. Met tieners kan makkelijk in een tentenkamp verbleven worden. Hoewel het wel aangeraden wordt om bij de ouders in de tent te slapen in verband met ongewenst (dierlijk) nachtelijk bezoek. Hoewel een tentenkamp minder lux is dan de safari lodges, wordt er ook aan de sanitaire voorzieningen gedacht, hiervoor is een tent met toilet en douche beschikbaar. Voor tieners kan een safari echt een onvergetelijke belevenis zijn. Buiten de safari’s om worden er via georganiseerde kindvriendelijke reisorganisaties tevens puzzel- en zoektochten voor tieners georganiseerd. Net zoals voor de jongere kinderen kan er voor een safari op maat gekozen worden. Zo is er voor ieder gezinslid wat wils.

Baby’s

Het is niet aan te raden met een baby op safari te gaan. Zowel ouders als baby hebben er niets aan. Bovendien is een baby zeer vatbaar voor ziektes. Mocht een baby ziek worden dan zijn er op korte afstand vaak geen doktoren beschikbaar. De meeste kindvriendelijke safari reisorganisaties, organiseren alleen activiteiten voor jonge kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar. Vaak is er geen mogelijkheid voor een babyoppas. Een baby meenemen op safari brengt vaak meer nadelen dan voordelen op. Wacht liever met op safari te gaan tot het kind groot genoeg is en de reis aankan.


Safari met kinderen