Rondreizen met kinderen
1. Met de kids op reis naar Indonesie!

Samen met uw kinderen door tropische landschappen trekken? Dit is uw kans om met u kinderen een 15daagse rondreis door Indonesië te maken. Onder genot van heerlijk Indisch eten kunt u genieten van de Indonesische omgeving. U zult verstelt staan hoe mooi Indonesië is. In Jakarta komt u nog vele Nederlandse trekjes tegen. In de koloniale tijd heette Jakarta nog Batavia. Het vissersdorpje Pangandaran kunt u al fietsend bezichtigen. Na een lange dag kunt u heerlijk bijkomen in het zwembad. Voor meer informatie over deze rondreis of andere reizen gaat u naar djoserjunior.

Lees meer
2. Naar Zuid Afrika met de kids!

Door het oosten van Zuid-Afrika is speciaal voor de kinderen en natuurliefhebbers een 16 daagse rondreis georganiseerd. Tijdens deze rondreis kom je verschillende wilde dieren tegen. Verder ga je langs schitterende bezienswaardigheden. Zo ga je naar Swaziland en overnachten in het Drakensgebergte. Tijdens de rondreis door Zuid Afrika ga je overnachten in verzorgde guesthouses en lodges. Verder is er altijd een Nederlands sprekende reisleider aanwezig. Voor een leuke en speciale vakantie met het hele gezin gaat u naar Oosten van Zuid Afrika.

Lees meer
3. Rondreis door Marokko

Tijdens uw 15daagse rondreis door Marokko beleeft u spectaculaire en prachtige momenten. Zo loopt u door nauwe steegjes, levendige markten en eeuwenoude medina’s. In elk levendige straat is elke keer een andere ambacht gewijd. Zo zijn er bijvoorbeeld koperbewerkers, sloffenmakers en leerlooiers. U staat verstelt hoe verschillend het landschap in Marokko is. Zo zijn er lang uitgestrekte woestijnen maar ook prachtige cederbossen met Berberapen. U kunt in Marokko ook genieten van de prachtige stranden van Essaouira. Tevens zijn alle overnachtingen in een hotel met zwembad en brengt u een bezoekje aan de koningssteden Fés en Marrakesh. Kortom een heerlijke rondreis door het prachtige Marokko waar u beslist geen spijt van krijgt.

Lees meer
4. Beleef Cuba met de kinderen

Rondreis met de kinderen door Cuba? Dit is uw kans bij Boabab reizen. Cuba is een ideaal vakantieland voor ouders met kinderen. De Cubanen zijn erg hartelijk en vriendelijk opgesteld. Het eiland heeft ook vele leuke verassingen. Zo kunt u in de steden Havana en Trinidad door de oud Spaans koloniale wijken wandelen. Ook is het in Cuba heel gewoon om per paardenkoets de stranden van Cuba te ontdekken. Je geniet met het hele gezin van de tropische stranden, live muziek en verwen uzelf met het heerlijke lekkernijen uit Cuba. Een prachtige rondreis met uw kinderen beleeft u op het eiland Cuba.

Lees meer

Rondreizen met kinderen

Met uw kinderen rond reizen

Een rondreis kan voor kinderen heel boeiend, afwisselend en spannend zijn.Niet alle rondreizen zijn geschikt om met kinderen af te leggen, maar er bestaan speciale reisorganisaties die rondreizen op maat samenstellen. Deze reisorganisaties houden rekening met de wensen en behoeften van het kind. Kortom deze reisorganisaties zorgen voor een kindvriendelijke rondreis. Zolang de rondreis kindvriendelijk is zal het kind genieten en zoals bekend is als de kinderen genieten, dan genieten de ouders ook met volle teugen. Een rondreis hoeft niet zo zeer een verre reis te zijn, ook binnen Europa zijn een tal van rondreizen te beleven en kan net zo boeiend en spannend zijn als een verre reis. Welke rondreis je ook maakt, in het vertrouwde Europa of ver weg naar een tropisch land, het is met kinderen altijd van belang de voor- en nadelen af te wegen en in hoeverre uw kind zo een reis aankan en dat weet u als ouder vaak het beste. In veel tropische landen kunnen ziekten voorkomen, bedenk van te voren of u uw kind dit risico wilt laten lopen en laat u goed informeren over de benodigde vaccinaties van het land.


Rondreizen met kinderen

Wat maakt rondreizen met kinderen nou zo leuk?

Kinderen houden van afwisseling. Tijdens een rondreis valt onderweg veel te beleven, te zien en te doen. Bovendien is de reisduur tijdens een rondreis vaak niet al te lang waardoor het kind niet te lang hoeft te wachten tot het op de plaats van bestemming is. Om tegemoet te komen aan de wensen tussen ouders en kind kan tijdens een rondreis heel goed een combinatie van deze wensen gemaakt worden. Op deze manier kan heel goed een combinatie van cultuur en zand en strand of speelpark gemaakt worden. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden tijdens de rondreis om het een ieder naar de zin te maken. Bovendien is het voor kinderen bijzonder leerzaam kennis te maken met andere culturen. Vooral bij de wat verdere reizen kunnen kinderen ervaren hoe het is om met wat mindere luxe te leven. Kinderen leren zo te waarderen met wat ze hebben en dat is in deze generatie helemaal geen slechte gedachte.

Baby’s

Voor baby’s jonger dan 3 maanden wordt geadviseerd deze zo min mogelijk te vervoeren, maar hier zijn de meningen nogal over verdeeld. Vooral in een vliegtuig kan een baby nogal last krijgen van de luchtdruk, het is daarom wijsheid om in het vliegtuig de baby een speen of zuigflesje te geven. Heb je een huilbaby dan is het aan te raden lekker in de vertrouwde omgeving te blijven. Zowel ouder als baby hebben er tijdens een rondreis niks aan als de baby voortdurend huilt. Maar met baby’s ouder dan drie maanden is het maken van een rondreis haalbaar. Voor baby’s is het van groot belang dat er rekening gehouden wordt met de behoeften van de baby. Wat ook van belang is dat tijdens de reis zoveel mogelijk hetzelfde ritme als thuis gevolgd wordt.

Voorzorgsmaatregelen

Zorg voor voldoende middelen tijdens de reis om het voor het kind zo aangenaam mogelijk te maken. De wat oudere kinderen moeten wat te doen hebben onderweg, zorg dus voor voldoende speeltjes en voorleesboekjes. Het voordeel van jongere kinderen is dat deze vooral tijdens autorondreizen veel slapen. Zorg voor voldoende drinken, je kunt onverwachts in een heel lange file komen te staan. Bij vliegreizen is bovenstaande vaak geen probleem, er zijn voorzieningen voor het opwarmen van een flesje en de wat oudere kinderen worden bij sommige vliegtuigmaatschappijen vermaakt met een leuke tekenfilm. De meeste vliegtuigmaatschappijen zijn kindvriendelijk ingesteld.


Rondreizen met kinderen